Calculator
salariu
  • Salariul
  • EUR 4,6303
  • USD 3,9308

Impozitarea bacșișului, eliminată de Parlament

Impozitarea bacșișului, eliminată de Parlament

28 Iun

Legea nu se poate aplica până nu se publică și în Monitorul Oficial.


Actul normativ, în forma trimisă la promulgare, abrogă dispozițiile care definesc bacșișul, cele care stabilesc că bacșișul trebuie marcat pe un bon fiscal separat, precum și cele care prevăd că angajatorul poate decide dacă păstrează bacșișul sau îl distribuie angajaților.


De asemenea, au fost eliminate și articolele potrivit cărora angajații trebuie să înscrie banii pe care îi dețin în Registrul de bani personali.


Practic, odată cu eliminarea acestor prevederi din legislație, ne întoarcem la vechiul cadru legal, care nu reglementa în niciun fel sumele suplimentare de bani primite de angajații din anumite ramuri de activitate sub formă de bacșiș.


Totuși, legea prin care este eliminată impozitarea bacșisului nu se poate aplica încă. Pentru a intra în vigoare, ea trebuie să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis, prin decret prezidențial, apoi publicată în Monitorul Oficial. Abia după ce aceste două formalități sunt îndeplinite, actul normativ va produce efecte juridice, iar firmele vor putea înceta să înregistreze bacșișurile și să le impoziteze.